top of page

27-29.5.2022 Raaseporin susireviirillä: Reviirin keskipisteessä.

Updated: Sep 7, 2022

Saavuimme reviirialueelle kovasta sateesta johtuen vasta perjantai iltana. Tällä kertaa asuntovaunu ajettiin todelliseen puskaparkkiin! Tie oli ihan hyvä ja hyvältä näytti parkkialuekkin, mutta alue oli täynnä irtonaista nyrkin, kahden, kolmen, neljännyrkin kokoista kivenlohkaretta. Loppuvaiheessa ajovauhti oli luokkaa 2km/h mutta perille päästiin. Perjantain ohjelmassa ei sitten ollutkaan muuta kuin luonnonäänien kuuntelua ja aikainen nukkumaan käynti.


Lauantaina seisoimme jo ennen aamu kuutta ulkona reput selässä, oli aika lähteä pidemmälle retkelle kohti alueen pohjois-osia. Taivas oli pääosin pilvessä ja silloin tällöin sataa tihkuutti vettä. Tyynen sään vuoksi päivä tuntui kuitenkin lämpimältä. Kuljimme päivän aikana hyvin erilaisissa maastoissa, metsäautoteillä, kallioilla, kangasmetsässä. Metsät tuntuivat hyvin tyhjiltä, kauriiden ja hirvien jälkiä oli paljon mutta vain pari kertaa näimme vilauksen valkohäntäkauriista.


Yön kovan sateen jäljiltä kaikki vanhemmat eläinten jäljet olivat pyyhkiytyneet pois joten tällä retkellä emme löytäneet aivan tuoreita sudenjälkiä, tosin tuoreen ulosteen löysimme ja senkin aivan läheltä asuntovaunuamme. Lisäksi löysimme muutaman vanhan suden ulosteen. Aamulenkin pituudeksi tuli lopulta lähes 7 tuntia. Koko viikonloppu noudatti samaa kaavaa, metsissä oli hiljaista ja eläimet pysyivät piilossa.


Emme kuulleet tällä kertaa myöskään susipentueen ääniä vaikka melko lähellä pesäaluetta kävimmekin.







bottom of page