top of page

6-7.5.2022 Raaseporin susireviirillä: Tuoreita sudenjälkiä ja maastopyöräilyä.

Updated: Apr 28, 2023

Vuoden ensimmäisen asuntovaunuretken kohteeksi valikoitui Raaseporin susireviirin alue. Sää oli kaunis ja lämmin kun saimme vaunun puskaparkkiin ennalta katsomaamme paikkaan. Välipalan jälkeen irrotimme maastopyörät vaunun perästä ja lähdimme ajamaan päiväretkeä. Mukaan lähti reilusti juotavaa, muutama suklaapatukka, keitin sekä pari retkiruokaa.

Etenimme alussa hiekkatietä pitkin, kunnes tie kapeni, loppui lopulta kokonaan ja edessä oli junaradan ylitys. Radan jälkeen reitti jatkui umpeenkasvavaa uraa pitkin jolla kohtasimme myös useita satoja metrejä pitkän, hyvin lumisen osuudenkin.


Pian pääsimme taas paremmalle metsäautotielle jolla ajaessa ihastelimme alueen hurjan suurta mäyräkantaa. Näillä erittäin vähän ajetuilla teillä oli uskomaton määrä mäyrien jälkiä. Teillä näkyi myös kettujen, kauriiden ja hirvien jälkiä joten eläinkanta alueella oli hyvä.

Pian tiellä näkyi eläimen uloste, sen lähestyessä hymy levisi huulilleni!

Tiellä oli todellakin tuore suden uloste! Sitä piti kuvata, sitä piti tökkiä.

Vähän matkan päästä löytyi hienoja jälkiä, suurimman suden tassun pituus ilman kynnen pituutta oli 12,3cm! Liekkö reviirin alfa uros ollut liikkeellä muutaman muun suden kanssa? Kenties metsästämässä kauriita.


Ajoimme päivän aikana melko pitkän lenkin, tosin emme aivan niin pitkää kuin alunperin suunnittelimme. Reitistä jäi pois itäinen koukkaus Fiskarsin kylään. Siihen oli syykin, monin paikoin hiekkatiet olivat talven jäljiltä melko kosteita ja näissä paikoissa pyörää piti todellakin polkea. Pyörä ei rullannut kosteassa, upottavassa pinnassa mihinkään ja se teki reitistä yllättävän raskaan.

Vietimme ihanan päivän upeissa maisemissa. Näimme päivän aikana useiden eläinten jälkiä sekä kauriita, kotkan, pöllön, haukan jne. Kaiken kruunasi tuoreet sudenjäljet.

Ja vihdoinkin pääsimme aloittamaan vaunukauden.

Tänne palaamme uudestaan hyvinkin pian!


Lopun videossa muutamia pätkiä pyörälenkistä sekä kohtaaminen suden ulosteen kanssa!




bottom of page