top of page

25.3-1.4.2023 Ruka ja Konttainen.

Kertomuksen lopussa on linkki valokuvakansioon ja tulossa 3 videota.


25.3.2023 Espoo - Kuopio

Tänään on aika lähteä reissuun ja ensimmäinen päätepysäkki on Kuopiossa.

Huomenna matka jatkuu sitten Rukalle josta tulee illalla ensimmäinen päivitys ja kuvia.

Matkalla mukana: Amir, Heli ja Moona Näveri sekä Luru.


26.3.2023 Kuopio - Ruka

Ajoimme Kuopiosta Kuusamoon yhden pysähdyksen taktiikalla ja Lurun kanssa automatkailu on kyllä huikean helppoa. Nyt oltiin tultu jo Espoosta Kuusamoon eikä Luru ole päästänyt tavaratilan häkissä yhtään ääntä. Kuusamossa kävimme myös syömässä ja ruokakaupassa, Luru odotti kiltisti autossa. Mökin pihaan kurvasimme klo.17.30, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja pakkasta oli -3 astetta. Auringon laskiessa kävimme vielä kävelyllä ja yön saavuttua bongasimme Moonan kanssa -15 asteen pakkasessa sateliitteja, tähtiä ja näimme kuin näimmekin heikkoja vihreitä revontulia!!


27.3.2023 Laskettelua ja ulkoilua

Aamu valkeni kirkkaana ja virallinen pakkaslukema on komea -27,2 astetta!

Päivä kului Rukalla lasketellen, sää oli todella upea. Täysin pilvetöntä ja iltapäivällä aurinko lämmitti niin paljon että tuli paikallaan ollessakin jo kuuma! Lasku sujui kaikilla hienosti ja Moonakin korkkasi ensimmäiset punaiset rinteensä. Alkuillasta kävimme vielä Rukakylässä ja illalla teimme ruokaa mökin tunnelmallisessa kodassa.

28.3.2023 Laskettelua ja ulkoilua

Aamulla hieman lämpimämpää vain -22 astetta ja taivas oli täysin selkeä. Sääennuste lupasi pilvien saapumista joten suuntasimme Rukalle heti ruokailun jälkeen.

Lasku sujui kaikilla paremmin kuin eilen. Siihen auttoi myös pieni monojen hienosäätö. Otin videoita laskuista joista julkaisen kokoelman matkan jälkeen, täällä mökillä kun nettiyhteys on aika onneton. Videon lataaminen someen olisi varmaan valmis kun saavumme kotiin Espooseen.

Alkuillasta kävimme vaeltamassa Konttaisen lyhyen rengasreitin. Moona löysi reitiltä monta kivaa "luolaa" puiden alta. Lisää kuvia näistä löytyy valokuvakansiosta jota tulen täydentämään kotiin päästyä. Illalla uni maittoi hyvän ruuan ja saunan jälkeen.


29.3.2023 Lunta, lunta, sitä tuli taivaalta

Lunta sitä satoi päivän aikana noin 15cm ja Konttaisen alueellekin tuli huomattavan lumivyöryvaaran varoitus. Joten päivä meni leväten ja kävimme Rukakeskuksen ja Kuusamon kaupoilla.


30.3.2023 Viimeinen rinnepäivä tälle vuodelle

Matkan kylmin päivä ja lämpimin aamu, vain -10 astetta. Päiväksi luvattiin pilvistä mutta lähes koko päivän saimme nauttia kuitenkin osittaisesta auringonpaisteesta. Päivä meni rinteessä ja haikein mielin huomenna alkaa kotimatka.


ALLA: Tyttöni ei ole vielä montaa kertaa rinteessä käynyt mutta hyvin lasku sujuu ja matkalla laski jo kolme Rukan punaista rinnettäkin. Tässä video kuitenkin sinisestä rinteestä jonka loppuun sattu kummallinen ruuhka, sillä ruuhkissa ei Rukalla tarvinnut laskea.

ALLA: Tulossa lyhyt pätkä omaa laskua....


TULOSSA



ALLA: MOMENT PART 2 WINTER.




31.3-1.4.2023 Kuusamo - Kuopio - Espoo

Kotimatka jossa yöpyminen Kuopiossa.



bottom of page