top of page

23-24.6.2023 Juhannus Raaseporin susireviirillä.

Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä useaksi yöksi Pohjois-Karjalaan etsimään havaintoja suurpedoista. Kova helle sotki kuitenkin suunnitelmat sillä helle + valtava hyttysmäärä ei houkutellut. Näin jäimme lyhyen loman aluksi pariksi päiväksi +30 asteiseen Espooseen.


Juhannuksen viettoon suuntasimme sitten tutulle alueelle eli Raaseporin susireviirille.

Saimme vaunun parkkiin torstaina viiden jälkeen, sää ollessa edellisiin päiviin verrattuna jopa kylmä, +23 astetta. Vaunupaikamme sijaitsi näköyhteyden päässä erämaajärvestä Leirissä liikkui aluksi muutama mäkärä ja hyttynen mutta nekin katosivat pian jonnekin.

Suuntasimme vielä alkuillasta lyhyelle vaellukselle, pääasiassa ihailemaan maisemia sillä tiesimme että eläimet lähtisi näin kuumalla liikkeelle vasta hämärän tultua.


Nukuimme Juhannuksena pitkään sillä heräsimme vasta kello 07.45! Se on meille todella myöhäinen herääminen. Vaunu oli hyvällä paikalla sillä siihen paistaisi aurinko vasta iltapäivällä, silloinkin vain hetken suoraan sillä lännen puolella oli myös edessä varjostavaa puustoa.


Aamupalan jälkeen aloitimme juhannuksen vieton parin tunnin vaelluksella. Metsässä oli vielä mukava liikkua ennen kuin kuumuus valtaisi sen jokaisen sopukan. Aamuvaelluksen puolivälissä suuntasimme katsomaan erästä (monta kertaa missattua) metsälampea jossa kastelimme myös Lurun viilentävän liivin ja puimme sen Lurun ylle. Lurussa huomasi heti liivin viilentävän vaikutuksen sillä jo hieman kuumuuden uuvuttama koiramme virkistyi silmin nähden liivin saatuaan. Ja se lampi, se oli todellakin upea, erämaalampi jonka toisella laidalla oli pystysuorat kalliot, lammessa pohjassa vilisi sammakon nuijapäitä ja valkoiset isolumpeet kukkivat kauniisti.


Päivän ja illan vietimme vaunullekin näkyvän pienen järven alueella. Koetimme saada Lurua uimaan mutta kun emme itse menneet järveen tyytyi Lurukin vain polskimaan rannalla. Lämpötila kohosi iltapäivällä +26 asteeseen. Järven kaakkurit tulivat yllättävän lähelle ja illalla paljastui Lurun suovarvikkoon tuijottelun syykin, siellä asui kurkiemo kahden poikasen kanssa.


Juhannusgrillailut teimme uudella salkkugrillillä (kaasu) järven rannassa ja nautimme upeasta juhannuskelistä! Hyttysistä ei ollut mitään vaivaa koko retkellä, toivottavasti ei tulevillakaan!







bottom of page