top of page

2023 Pääsiäinen: Retkeilyä.

Updated: Apr 19, 2023

7.4.2023 Raaseporin susireviirillä

Lähdimme perjantaina käymään Raaseporin susireviirillä. Sää oli upea ja päällä oli taas liian paljon vaatteita. Teimme lenkin alueella joka sijaitsee Pohjan ja Kuovilan välissä. Kuljimme lumisia, suljettuja teitä ja metsiä pitkin. Ainoat eläimet mitä nähtiin, olivat lintuja. Jos olisimme olleet liikkeellä illalla olisi ollut parempi mahdollisuus nähdä myös kauriita. Löysimme heti alussa 1-2 suden jäljet, myöhemmin oli neljä sutta kulkenut yhdessä ryhmässä. Jäljistä päätellen Alfa naaras kolmen pentunsa kanssa, eli tämän havainnon mukaan lauman kaikki viime vuonna syntyneet pennut ovat edelleen elossa.

"Luru neljän suden jäljillä."


Törmäsimme vielä myöhemmin reitillä kahden metsästävän suden jälkiin. Olivat olleet varmaan kaurisjahdissa. Kevät oli kauneimmillaan ja lunta oli maassa hyvin vähän. Pidimme lenkillä lyhyen ruokatauon erään kukkulan laella. Saa nähdä pääsemmekö tänne päin asuntovaunun kanssa jo kahden viikon kuluttua?


8.4.2023 Päiväretki Porkkalanniemessä.

Seuraavana päivänä oli ohjelmassa lyhyt päiväretki "Keski-Porkkalaan".

Samoilua metsissä, edellisen päivän mallikkaasti liikkuvasta Lurusta ei tänään ollut mitään tietoa ja suorastaan koira oli tänään metsässä mukana vain rasite. Jos tällaisia olisi kaikki metsäpäivät lopettaisin retkeilyn kokonaan. Näimme kaukaa täpläkauriita ja saimme raitista ilmaa. Lämmin aurikoinen ulkoilupäivä.


9.4.2023 Kauniaisen Kasavuori.

Lyhyt päiväretki lähellä sijaitsevalle Kasavuorelle. Kuvia retkistä alla olevassa kansiossa.


LINKKI: Valokuvakansio Retkikuvista, missä on useita kuvia myös pääsiäisen retkiltä. Kansioon tulee 15-16.4 vielä pari kuvaa lisää.



bottom of page